Můžete jíst nakrájený americký sýr na bezlepkovou dietu?

Gluten je bílkovina, která se nachází v některých zrnech, jako je pšenice, sotva a žito. Lidé s celiakií nebo citlivostí na lepek musí být opatrní, aby se vyvarovali veškerého lepku v potravinách, zejména těch, které mají “skrytý” lepek. Jednoduše lze nalézt potraviny obsahující pšenici čtením přísad štítků, nicméně mnoho přísad do zpracovaných potravin může obsahovat lepek z jiných zdrojů než pšenice.

Gluten v sýru

Sýry přírodního původu vyrobené z skutečného mléka jsou obvykle bez lepku, některé zpracované sýry však mohou obsahovat lepek. Americký sýr je obecně bezlepkový, podle internetové stránky Jackson Siegelbaum Gastroenterology. Přesto byste měli vždy zkontrolovat značku přísad konkrétního sýra, který nakupujete. Vyvarujte se sýrů s rostlinnou gumou nebo potravinovým škrobem, které pravděpodobně obsahují lepek. Zkontrolujte také štítek pro konzervační látky, které nejsou definovány jako bezlepkové zdroje. Pokud si nejste jisti, zda výrobek obsahuje lepek, podívejte se na webové stránky výrobce pro další informace.